Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

Paramedisch Specialist Autoimmuun en Chronische ziekten

De pijnlijke vergroeiing is een symptoom van een chronische ziekte als reuma, fibromyalgie. Maar ook jarenlang een verkeerde houding of afvalstoffen van ontstekingen.. Onafhankelijk van de oorzaak ia er pijn en ongemak ook al slaat medicatie aan. Net als elke chronische aandoening wil je maar één ding. De klachten onder controle hebben en houden. Voor scoliose ligt de nadruk op pijnvrij zijn. Comfortabel in je vel zijn, zonder pijn, zonder kramp, zonder stramme spieren en zonder gezwollen gewrichten.

De meeste last wordt genoemd in de armen, benen en vingergewrichten. Het gevoel van zwaarte in alle ledematen wordt zelden genoemd. Maar wist je dat rusteloze benen syndroom (RLS) en oedemen ook een symptoom kunnen zijn? Dit is vanaf de eerste fase aanwezig. Ik leer je de beginfase herkennen zodat je erger voor bent. Dit heet primaire preventie. Heb je al langer klachten, dan is de preventie nog steeds nodig. Alleen dan heet het secundaire preventie.

Massage is een behandelvorm die bekend staat om het gewrichten beweeglijk te houden. De aanvulling met Chinese geneeskunde zorgt voor meer gerichte afvoer van toxinen en minder pijn. Het is een aanvulling op reguliere behandeling. Het doel is tevens om je te leren hoe je de ontstekingen in rust kan houden. Als je die onder controle leert houden is extra pijnmedicatie meestal niet nodig. Belangrijk onderdeel bij deze klachten is warmte. Het behandel-uur wordt afgesloten met weldadige infrarood warmte.

Voor elke client met reuma, scoliose. kyfose of lordose toon ik enkele foto’s uit eigen praktijk. in de recensies staat vermeld met welke klacht de schrijver kwam.

Sylvia - na 40 jaar migrainevrij

40 jaar lang heb ik hoofdpijn gehad. Katinka heeft het met de massages eg kunnen halen. Eerst voor twee dagen na de massage. Door de behandelkuur had ik al snel geen hoofdpijn meer. Na een aantal weken had ik geen hoofdpijn meer. Na 6 maanden behandeling kon ik op vakantie zonder hoofdpijn! 

Thea, nu vrij van Endometriose

Na een lang en zwaar medisch traject voor behandeling van endometriose ben ik hier terecht gekomen. In de westerse geneeskunde was het maximale bereikt. Door behandelingen bij Katinka kan ik nu een pijnvrije menstruatie beleven. Fantastisch! Ben zelfs niet meer chagrijnig J Ik voel mijn lichaam beter en heb tips hoe ik het kan verbeteren. Echt een aanrader! Bedankt!! 

Thea – endometriose –

Martha - Leaky Gut Syndrome

Ik ben zo blij dat ik Katinka heb gevonden. Jarenlang darmproblemen met krampen gehad die uren aanhielden. De laatste jaren had ik deze 2x per week en moest thuis blijven in de buurt van de toilet. Had ik geluk dan duurde de aanval 2 uur had ik pech dan duurde deze aanval som 4 a 5 uren. Daarna was ik heel moe. In ieder geval na de 1e behandeling bij Katinka zijn de darmkrampen weggebleven en soms voelde ik iets op de achtergrond. Het is nu bijna 2 maanden geleden na de 1e behandeling en het is (durf het bijna niet te zeggen) zo goed als weg. Ik kan weer dingen ondernemen afspraken niet hoeven afzeggen of doktersafspraken niet na kunnen komen wanneer er een aanval spontaan op kwam zetten. Mijn man vroeg altijd wat heb je gedaan of gegeten na een aanval en ik kon alleen maar zeggen dat ik gewoon hetzelfde gegeten of gedronken had zoals ik iedere dag doe. Waarom ik dit bericht hier op FB zet omdat ik dit wil delen met zovele mensen met de klachten die ik heb gehad en dat Katinka jouw kan helpen 

- Martha - Leaky Gut Syndrome & spastische darm

Anne - slapeloosheid

Echt bizar hoe goed Katinka alle pijnlijke punten van je lichaam kent. Heerlijk dat alles weer los gemasseerd wordt.

Ik had al een lange tijd last van slaapproblemen. Katinka heeft ervoor gezorgd dat ik s'nachts niet lang meer wakker lig en ik weer een acceptabele slaap heb. Verder ook veel tips om beter met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben zeer tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat! Bedankt.

- Anne - Slapeloosheid