Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Hoofdpijn hebben we allemaal wel eens. Maar wist je dat er wel 5 soorten hoofdpijn bestaan (tot nu toe benoemd)? En wist je dat mensen met migraines zich onmetelijk beroerd kunnen voelen? Artsen en wetenschappers staan voor een raadsel. Een medicijn die het oplost bestaat niet. Sterker nog, medicijngebruik lokt na verloop van tijd extra hoofdpijn uit. De wetenschappers hebben nog geen oorzaak kunnen benoemen. Dat klopt; deze is namelijk per hoofdpijn en per persoon anders.
De Heldere Maan is bekend met migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, hormonale hoofdpijn, medicatie-overgebruik hoofdpijn en aangezichtspijn.

De oorzaak voor het krijgen van een migraine loopt uit van een aanwijsbaar trauma of is niet te achterhalen. Het maakt de hoofdpijnen extra zuur. Zware pijnstillers kunnen verlichting bieden. Die geven echter andere problemen. Zoals bijwerkingen of toxische belasting. Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat verschillende vormen van hoofdpijn veroorzaakt worden door pijnmedicatie. Je zit dan helemaal in een vicieuze cirkel.

De energie die zo heftig aanwezig is in het systeem heeft als het ware een snelweg naar het hoofd, waar het gaat blokkeren. De energie kan niet weg.  Die energie kan veroorzaakt worden door eten of drinken van iets stimulerends, zoals koffie of peper. Of zoals iedereen zegt: stress. Jezelf zorgen maken of een tekort aan slaap door bijvoorbeeld nachtmerries kunnen evengoed de oorzaak zijn. 

Wat het ook is, het systeem is in de war. De behandelingen van de heldere maan leren het lichaam weer de energie af te voeren op de normale manier. De blokkades worden  neerwaarts gemasseerd. Na een aantal behandelingen gaat het lichaam de snelweg naar hoofdpijn omzetten naar een functionele manier om overtollige energie af te voeren. Ik leer je manieren om signalen vroegtijdig te herkennen en daar op te reageren. Natuurlijk kan je gewoon weer eten, drinken en doen wat je het liefste doet! Je gaat herkennen  wanneer je lichaam rust of bijvoorbeeld water nodig heeft. 

Het streven is dat ook jij zónder medicatie op vakantie kan gaan, naar dat feestje én naar je werk. Gewoon, omdat je weet dat jouw lichaam geen hoofdpijn meer ontwikkelt.

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Aandacht kennis vergroten draagkracht kunde empowerment zelfgenezend vermogen tijd uitleg warmte begrip oplossingen

Sylvia - na 40 jaar migrainevrij

40 jaar lang heb ik hoofdpijn gehad. Katinka heeft het met de massages eg kunnen halen. Eerst voor twee dagen na de massage. Door de behandelkuur had ik al snel geen hoofdpijn meer. Na een aantal weken had ik geen hoofdpijn meer. Na 6 maanden behandeling kon ik op vakantie zonder hoofdpijn! 

Thea, nu vrij van Endometriose

Na een lang en zwaar medisch traject voor behandeling van endometriose ben ik hier terecht gekomen. In de westerse geneeskunde was het maximale bereikt. Door behandelingen bij Katinka kan ik nu een pijnvrije menstruatie beleven. Fantastisch! Ben zelfs niet meer chagrijnig J Ik voel mijn lichaam beter en heb tips hoe ik het kan verbeteren. Echt een aanrader! Bedankt!! 

Thea – endometriose –

Martha - Leaky Gut Syndrome

Ik ben zo blij dat ik Katinka heb gevonden. Jarenlang darmproblemen met krampen gehad die uren aanhielden. De laatste jaren had ik deze 2x per week en moest thuis blijven in de buurt van de toilet. Had ik geluk dan duurde de aanval 2 uur had ik pech dan duurde deze aanval som 4 a 5 uren. Daarna was ik heel moe. In ieder geval na de 1e behandeling bij Katinka zijn de darmkrampen weggebleven en soms voelde ik iets op de achtergrond. Het is nu bijna 2 maanden geleden na de 1e behandeling en het is (durf het bijna niet te zeggen) zo goed als weg. Ik kan weer dingen ondernemen afspraken niet hoeven afzeggen of doktersafspraken niet na kunnen komen wanneer er een aanval spontaan op kwam zetten. Mijn man vroeg altijd wat heb je gedaan of gegeten na een aanval en ik kon alleen maar zeggen dat ik gewoon hetzelfde gegeten of gedronken had zoals ik iedere dag doe. Waarom ik dit bericht hier op FB zet omdat ik dit wil delen met zovele mensen met de klachten die ik heb gehad en dat Katinka jouw kan helpen 

- Martha - Leaky Gut Syndrome & spastische darm

Anne - slapeloosheid

Echt bizar hoe goed Katinka alle pijnlijke punten van je lichaam kent. Heerlijk dat alles weer los gemasseerd wordt.

Ik had al een lange tijd last van slaapproblemen. Katinka heeft ervoor gezorgd dat ik s'nachts niet lang meer wakker lig en ik weer een acceptabele slaap heb. Verder ook veel tips om beter met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben zeer tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat! Bedankt.

- Anne - Slapeloosheid

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier