Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Quarantaine is niet uitrusten. Want het werk gaat gewoon door, het huishouden is zelfs intensiever geworden en het eten wordt na al die tijd saai. Zorgen voor de mensen om je heen kan ook zwaar vallen. Bovendien lijken alle dagen op elkaar en heeft geen dag nog structuur. Dan kost de dag jou zoveel inspanning dat je s’ochtends al je bed weer in wilt kruipen. Maar van slapen rust je ook niet echt uit. Wat is er aan de hand?

Wat gaat er verkeerd? Binnen de westerse visie zijn allerlei mogelijke onderzoeken. Deze geven goede, feitelijke inzichten. Medicatie kan je tijdelijk goed laten slapen, tijdelijk omdat men benzodiazepinen slechts 2 weken aansluitend mag gebruiken in verband met rebound en verslaving. De moeheid blijft hangen. 

Natuurgeneeskundig en vanuit de chinese geneeskunde komen verschillende oorzaken voor slaapproblemen aan bod. Wat vaak voorkomt is bijna-volledige uitputting. Je zou het bijnieruitputting kunnen noemen, waarbij de adrenaline (gemaakt in de bijnieren) zo opgebruikt is dat deze hormoonspiegel helemaal uit evenwicht is. De uitputting zorgt ervoor dat je lijf niet meer in staat is om tot rust te komen. Restless legs is een van de symptomen, je benen kunnen niet stilliggen, er móet bewogen worden. Het lijf heeft geen puf meer voor gelukshormonen. Alles lijkt een lange roes, een aaneenschakeling van dingen die je meemaakt met een afgevlakte beleving. Niets is meer echt leuk.Hoofdpijn met een band om het hoofd is eveneens een symptoom. Het hoofd ontvangt te weinig energie, de glucose in het bloed is niet in staat de behoefte van de hersenen te voeden. Hoe de uitputting heeft kunnen ontstaan is een zoektocht die elke persoon zelf in gang zal zetten op het moment dat men het lichaam toestaat om te vertellen. Tuina geeft je hoofd de kans om te verstillen en je lijf te kans om te vertellen. Sommigen vallen in een korte, verkwikkende slaap, anderen ontvangen inzichten over hoe het leven beter in te richten. De massage is altijd voedend; energie gaat de goede kant op stromen en blokkades worden opgeheven. Samen met tips voor voedend eten wordt de uitputting opgeheven.

De principes van de natuurgeneeskundige behandeling zijn hetzelfde; to nourisch. Het engelse woord voor verzorgen, voeden, koesteren. Er komt weer wat puf in het lijf, het begin van energie. 

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Aandacht kennis vergroten draagkracht kunde empowerment zelfgenezend vermogen tijd uitleg warmte begrip oplossingen

Sylvia - na 40 jaar migrainevrij

40 jaar lang heb ik hoofdpijn gehad. Katinka heeft het met de massages eg kunnen halen. Eerst voor twee dagen na de massage. Door de behandelkuur had ik al snel geen hoofdpijn meer. Na een aantal weken had ik geen hoofdpijn meer. Na 6 maanden behandeling kon ik op vakantie zonder hoofdpijn! 

Thea, nu vrij van Endometriose

Na een lang en zwaar medisch traject voor behandeling van endometriose ben ik hier terecht gekomen. In de westerse geneeskunde was het maximale bereikt. Door behandelingen bij Katinka kan ik nu een pijnvrije menstruatie beleven. Fantastisch! Ben zelfs niet meer chagrijnig J Ik voel mijn lichaam beter en heb tips hoe ik het kan verbeteren. Echt een aanrader! Bedankt!! 

Thea – endometriose –

Martha - Leaky Gut Syndrome

Ik ben zo blij dat ik Katinka heb gevonden. Jarenlang darmproblemen met krampen gehad die uren aanhielden. De laatste jaren had ik deze 2x per week en moest thuis blijven in de buurt van de toilet. Had ik geluk dan duurde de aanval 2 uur had ik pech dan duurde deze aanval som 4 a 5 uren. Daarna was ik heel moe. In ieder geval na de 1e behandeling bij Katinka zijn de darmkrampen weggebleven en soms voelde ik iets op de achtergrond. Het is nu bijna 2 maanden geleden na de 1e behandeling en het is (durf het bijna niet te zeggen) zo goed als weg. Ik kan weer dingen ondernemen afspraken niet hoeven afzeggen of doktersafspraken niet na kunnen komen wanneer er een aanval spontaan op kwam zetten. Mijn man vroeg altijd wat heb je gedaan of gegeten na een aanval en ik kon alleen maar zeggen dat ik gewoon hetzelfde gegeten of gedronken had zoals ik iedere dag doe. Waarom ik dit bericht hier op FB zet omdat ik dit wil delen met zovele mensen met de klachten die ik heb gehad en dat Katinka jouw kan helpen 

- Martha - Leaky Gut Syndrome & spastische darm

Anne - slapeloosheid

Echt bizar hoe goed Katinka alle pijnlijke punten van je lichaam kent. Heerlijk dat alles weer los gemasseerd wordt.

Ik had al een lange tijd last van slaapproblemen. Katinka heeft ervoor gezorgd dat ik s'nachts niet lang meer wakker lig en ik weer een acceptabele slaap heb. Verder ook veel tips om beter met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben zeer tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat! Bedankt.

- Anne - Slapeloosheid

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier