Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Een indicatie is een heel beperkte manier van kijken naar pijn en ongemak. Ik vraag naar jouw hoofdklacht, want ja, wat verknalt jouw leven het meest? Is het de onvoorspelbare hoofdpijn, moeheid afgewisseld met honger, of ........ (vul zelf in). 

Enkelvoudige klachten zijn vaak het resultaat van een lichamelijk trauma waarvan de wond nog niet op alle lagen is genezen, zoals een blessure. Dit heeft meestal tussen de 4 tot 8 behandelingen nodig. Meervoudige symptomen geven aan dat de therapie uit meerdere onderdelen bestaat. Het doel is om deze spiraal te doorbreken. Per onderdeel werk ik naar de oplossing toe. Ook hele complexe aandoeningen begint met de eerste stap.

Een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap.

Bij elke cliënt die zich zo goed voelt dat mijn behandelingen overbodig worden gaat bij mij de vlag uit! Die cliënten hebben geleerd het eigen lijf te onderhouden met zelf toe te passen vaardigheden.

Voor de mensen die toch graag een lijst willen zien verwijs ik naar het Archief. Hier staan onderwerpen die met succes behandeld zijn en waar een blog over geschreven is. Symptomen kunnen zich heel divers uiten. Heb je een een onderwerp of vreemde klacht wat er nog niet bij staat: Vraag het. 

Wil je weten wat je krijgt bij een afspraak, bel of lees Wat krijg je?

 

Met medische verpleegkunde geeft een wetenschappelijk gebaseerde kennis aangevuld met de brede visie van vervolgopleidingen. In de praktijk richt ik me op zaken waar de reguliere zorg aan voorbij gaat of in vastloopt. 

Complementaire en alternatieve therapieën hebben hun oorsprong in andere culturen of zijn geworteld in oude, voorwetenschappelijke tradities en gewoonten. Elke cultuur heeft zijn eigen opvatting over ziekte en gezondheid. Een complementair verpleegkundige is een verpleegkundige gespecialiseerd in een ruimere denkwijze. 

Standaard bij elke behandeling maak ik gebruik van infrarood licht. De warmte is  weldadig voor spieren. Op de juiste huidzone geeft deze boost een groter effect van de reflexzone-behandeling. Stroming is het sleutelwoord. Waar het weefsel een vrije stroming heeft kunnen blokkades afgevoerd worden door het lymfesysteem. Op plekken waar verminderde stroming is is pijn. Een grotere lamp geeft warmte, ondersteund met kruiden of magnesium op de huid. Een heel ander effect is werken met een penlite  voor kleur of infrarood. Het meridiaansysteem en het bindweefsel (fascia) kunnen geven een gerichte werking. De stimulans met de penlite is snelwerkend en het effect langdurig. 

Regelmatig krijg ik de vraag of een natuurgeneeskundige behandeling kan in combinatie met medicijnen. Ja, dat kan. Bij de intake wordt uitgebreid gesproken over de medische geschiedenis en medicijngebruik. Welk symptoom is bijwerking en welke klacht is onderdeel van de hoofdklacht.

Samenwerken met arts of andere behandelaars doe ik graag op eigen verzoek en na jouw toestemming. 

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Rowan - depressie, nachtmerries, angsten

Bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij jou met veel klachten, geesteljik én lichamelijk. Ik begon me na een aantal behandelingen als snel weer als mezelf te voelen, misschien nog wel beter als ik ooit was.

Ik vind het zo fijn om soms toch nog, ook al gaat het zo goed met mij, lekker bij jou te komen voor een APK keuring :). Bedankt!

- Rowan - depressie en angsten

Valerie - lymfedetox na chemokuur

Je hebt mijn geteisterde wezen weer overeind geholpen, met aandacht en deskundigheid, afval helpen afvoeren en energie doen stromen. Het doet veel goed!! Dank en liefs,

- Valérie - lymfedetox na chemokuur

Sytze, nu vrij van hooikoorts

Doel was om hooikoorts te verminderen. Na 3 behandelingen was al merkbaar resultaat. Nu geen behoefte meer om anti hooikoorts medicijnen in te nemen. Kundig!  

Sytze – Hooikoorts -

Sandra, kan weer lange wandelingen maken

Bedankt voor de behandeling! Na een jaar tobben met een pijnlijke voet kan ik nu zelfs weer op hakken lopen!

Sandra – Blessure middenvoetsbeen - 

Carla - Lymfe schoonmaken

Het is heerlijk even een moment rust te nemen. Loslaten wat zich ongemerkt in de loop der tijd heeft vastgezet tot het lichaam begint te protesteren. Je hebt het fingerspitzegefül en de toewijding.

- Carla - lymfe reinigen

Simon - Slijmbeursontsteking

De pijnlijke frozen shoulder is zonder medicijnen of injecties verholpen :). Met jouw hulp heb ik volledig kunnen meedoen met de taptoe en kunnen genieten.

- Simon - frozen shoulder/ slijmbeursontsteking

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier