Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Deze actieve jonge vrouw zat al een poos niet lekker in haar vel. Ze had al een aantal jaar pijn en was heel moe. Zelfs haar dochtertje van 16 maanden optillen was al teveel.Haar man nam wat over in de huishouding, haar dochtertje ging wat vaker naar de oppas en stond gedeeltelijk arbeidsongeschikt gemeld voor haar werk. Binnen haar werk merkte ze het verlies van snel denken en concentratie werd minder. Ze ging uiteindelijke naar de huisarts. Via de huisarts kwam ze bij de reumatoloog die andere diagnosen uitsloot en met een tenderpointtest de diagnose fibromyalgie vaststelde.                                                                     

Wat waren je uitdagingen op fysiek, mentaal en emotioneel?

Vooral de moeheid zorgde dat ik weinig in het huishouden kon doen. Sporten was zwaar en liet ik dan maar. Afspraken met vriendinnen of een feestje was meestal teveel. Daar moest ik dagen van bijkomen. Ik was voor 50% arbeidsongeschikt verklaard. Omdat ik de hele dag door

wel ergens pijn had, werd ik snel boos. Zo bedoel ik iets dan niet, maar dan was het al gebeurd. Wat me ook dwarszat is dat ik vroeger snel kon leren en ik nu al 2x mijn studie heb onderbroken.

Welke therapieën of oplossingen heb je geprobeerd? En wat was hun effect?

Na 8 maanden op een wachtlijst was ik aan de beurt voor het revalidatiecentrum. Hier had ik best wel hoop op gevestigd. Zij zouden me helpen de pijn en moeheid te verminderen. Na de training van 4 maanden daar werd ik naar huis gestuurd met wat handvaten voor als het erger zou worden en meer niet. Dat viel tegen.

Massage werkt goed maar geeft wel afhankelijkheid.

Wat was je persoonlijk doel?

Ik wilde niet leren leven met de klachten, ik wil LEVEN.

Hoe lang al pas je welke onderdelen van Project Mij pas je toe?

Sinds 2 jaar volg ik de onderdelen sporten, mindfulness en heb ik een aantal allergieën ontdekt en gebruik ik die niet meer.

Wat is er inmiddels veranderd in je gezondheid?

Heel erg veel. De pijn en vermoeidheid komt nog wel eens terug in perioden waarin ik onder druk sta. Het is er niet continue. Ik ga op stap met mijn zussen en kan de volgende dag naar mijn werk. Via een goede therapeut heb ik veel geleerd over mijn emoties en mijn grenzen. Dat maakt het leven zoveel rustiger! Ik kon de studie niet meer oppakken maar heb wel een andere mentale uitdaging gevonden op mijn werk. Ik zou het bijna vergeten; tegenwoordig loop ik mee met hardloopwedstrijden en heb mijn motorrijbewijs gehaald!

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Aandacht kennis vergroten draagkracht kunde empowerment zelfgenezend vermogen tijd uitleg warmte begrip oplossingen

Sylvia - na 40 jaar migrainevrij

40 jaar lang heb ik hoofdpijn gehad. Katinka heeft het met de massages eg kunnen halen. Eerst voor twee dagen na de massage. Door de behandelkuur had ik al snel geen hoofdpijn meer. Na een aantal weken had ik geen hoofdpijn meer. Na 6 maanden behandeling kon ik op vakantie zonder hoofdpijn! 

Thea, nu vrij van Endometriose

Na een lang en zwaar medisch traject voor behandeling van endometriose ben ik hier terecht gekomen. In de westerse geneeskunde was het maximale bereikt. Door behandelingen bij Katinka kan ik nu een pijnvrije menstruatie beleven. Fantastisch! Ben zelfs niet meer chagrijnig J Ik voel mijn lichaam beter en heb tips hoe ik het kan verbeteren. Echt een aanrader! Bedankt!! 

Thea – endometriose –

Martha - Leaky Gut Syndrome

Ik ben zo blij dat ik Katinka heb gevonden. Jarenlang darmproblemen met krampen gehad die uren aanhielden. De laatste jaren had ik deze 2x per week en moest thuis blijven in de buurt van de toilet. Had ik geluk dan duurde de aanval 2 uur had ik pech dan duurde deze aanval som 4 a 5 uren. Daarna was ik heel moe. In ieder geval na de 1e behandeling bij Katinka zijn de darmkrampen weggebleven en soms voelde ik iets op de achtergrond. Het is nu bijna 2 maanden geleden na de 1e behandeling en het is (durf het bijna niet te zeggen) zo goed als weg. Ik kan weer dingen ondernemen afspraken niet hoeven afzeggen of doktersafspraken niet na kunnen komen wanneer er een aanval spontaan op kwam zetten. Mijn man vroeg altijd wat heb je gedaan of gegeten na een aanval en ik kon alleen maar zeggen dat ik gewoon hetzelfde gegeten of gedronken had zoals ik iedere dag doe. Waarom ik dit bericht hier op FB zet omdat ik dit wil delen met zovele mensen met de klachten die ik heb gehad en dat Katinka jouw kan helpen 

- Martha - Leaky Gut Syndrome & spastische darm

Anne - slapeloosheid

Echt bizar hoe goed Katinka alle pijnlijke punten van je lichaam kent. Heerlijk dat alles weer los gemasseerd wordt.

Ik had al een lange tijd last van slaapproblemen. Katinka heeft ervoor gezorgd dat ik s'nachts niet lang meer wakker lig en ik weer een acceptabele slaap heb. Verder ook veel tips om beter met bepaalde situaties om te gaan. Ik ben zeer tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat! Bedankt.

- Anne - Slapeloosheid

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier