Verpleegkundige praktijk

De Heldere Maan

De schakel tussen westerse geneeskunde en natuurgeneeskunde

Het studeren over auto-immuunziekte voelt goed. Het is een wereld aan details. Ik pluis dit uit, net zo lang tot ik weet wat een lichaam doet en vraagt. Onduidelijke lichamelijke of mentale symptomen, waar niemand een verklaring voor lijkt te hebben, zijn . Het kunnen actuele klachten of van wat langer geleden, de impact kan bij beiden heftig zijn. Soms hebben de onderwerpen te maken met een algemene aanleiding, soms van wat ik in de praktijk tegenkom. Onduidelijke of onbegrepen lichamelijke klachten geven altijd vraagtekens. 

Via deze website kan ik lezers meenemen op reis in die details. Het is belangrijk dat je weet wat in je lichaam gaande is. Kennis over fysieke processen en begrijpen geeft betere keuzes. Het maakt je mondiger op cruciale momenten. Ik gebruik altijd wetenschappelijke bronnen die je kan terugvinden. Mijn interesses zijn niet onder invloed van de mode. Extravagantie of exotische oplossingen kom je niet tegen. Eenvoud en consistentie hebben mijn voorkeur.

Ik vertel je de ontdekkingen van de medische literatuur in een taal zonder medisch jargon. Heb je ook vraagtekens dan zoek ik ze met je uit. 

Ooit kon je het. Slapen zonder gekkigheid. Wat is er gebeurd? Het lijkt net of helemaal niets helpt. Wist je dat zo’n 30% van de volwassenen en 20% van de kinderen moeite heeft met goed slapen? Van die groep zijn veel mensen waar de gebruikelijke oplossingen helemaal niets helpen. Je wordt er gek van! Dure klinieken die niet vergoed worden door de verzekering. Bovendien heb je misschien minder inkomen vanwege arbeidsongeschiktheid. 

In mijn praktijk geven cliënten slaapproblemen vaak aan als één van de hoofdklachten. Ondanks de vele zelfhulpmiddelen zijn structurele slaapproblemen moeilijk op te lossen. Dat komt omdat in veel gevallen een ánder onevenwicht de oorzaak is. Uiteraard is het belangrijk om fysieke problemen uit te laten sluiten.

Het is je misschien al opgevallen; Ik schrijf veel over chronische klachten en klachten rondom het immuunsysteem. Dat klopt! Een immuunsysteem wat werkt zoals het hoort is een groot geschenk. Heb je meer ontstekingen of pijn dan anderen dan besef je hoe gemakkelijk het voor hun is. Het kan dat je een diagnose hebt voor een auto immuunziekte, het hoeft niet. Het goed doorkomen van je dag en alle dingen doen is dan een hele opgave. Om maar gerust te zeggen: topsport.

Wist je dat elk mens zo'n 60.000.000.000.000.000 cellen heeft? Samen voorzien ze in alle functies van jouw lichaam, zodat jij een leven kan leiden waarin je gelukkig bent. Deze kleine machines verzorgen jou, ze hebben echter zelf ook verzorging nodig. Zoals een auto alleen goed kan rijden als je de juiste brandstof tankt, regelmatig een beurt geeft, liefdevol wast en stofzuigt en af en toe uitdaagt, zo willen je cellen dat ook. 

Elke cel gebruikt de bouwstenen

Lekkende darmsyndroom, wat merk je ervan?
Wanneer je last hebt van een lekkende darm, dan betekent het dat stoffen vanuit de darmen ongecontroleerd tussen je weefsels en bloedbanen terecht komen. Hierdoor is er een verminderde opname van de benodigde voedingstoffen en mineralen, en kunnen symptomen verergeren of veranderen.
Wat merk je hier van?
Fase 1
In het begin – niets. Dit is verraderlijk.

Benieuwd naar jouw persoonlijke plan?

Vraag vandaag nog een informatie aan.
Informatief, gratis & vrijblijvend

De nieuwste blog als eerste lezen?

Ilona, fybromyalgie

Katinka heeft mij in relatief korte tijd een flink stuk geholpen. Steeds op zoek naar nieuwe inzichten om iemand te helpen, super! Ik ben erg blij met de behandelingen en merk het direct wanneer er een langere tijd tussen zit.

Ilona – Fybromyalgie –

José, hypothereoïdie

In de dagen na de behandeling ging ik me beter voelen, en beter voelen en beter voelen en beter voelen… Ik kreeg veel meer energie en had veel minder last van kwaaltjes. Verbijsterend vind ik het effect!

José – Hypothyreoïdie –

Marloes - Fit met ernstige kyfose

Ik voelde direct minder spierspanning, mijn houding is verbeterd en de pijnklachten zijn na jaren vele malen minder. Ik kom graag met regelmaat voor verdere verbeteringen.

- Marloes - Syringo Myelia / Ernstige kyfose door ontsteking tussenwervelschijven

Erika, nu geen heftige stemmingswisselingen

Na 5 maanden merk ik echt verschil. Meer ontspannen, zit beter in mijn vel en voel me heel goed. Ik weet niet hoe je doet, maar blijf dit vooral doen!

- Erika - PMS / PMDD

Joyce, lymfe schoonmaken

Katinka voelt en begrijpt het lichaam en de persoon heel goed. Daardoor is een behandeling niet alleen heel nuttig maar ook prettig. Laag voor laag, steeds een stapje verder tot de klacht is opgelost gaat ze geduldig door.

Joyce - Seizoensdetox -

Aandacht kennis vergroten draagkracht kunde empowerment zelfgenezend vermogen tijd uitleg warmte begrip oplossingen

De Heldere Maan is aangesloten bij de BATC en is ingeschreven als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Hiermee komt de behandeling in aanmerking voor vergoeding van de verzekeraar. Dit is een beroepsvereniging die uitgaat van vijf principes die gezondheid optimaliseren. Voor meer over de vijf principes klik hier